Danskerne vil have plastikkirurgi

Danskerne er vilde med plastikkirurgi og skønhedsoperationer. Op til flere danskere går og overvejer at få lavet større bryster, strammere hud eller en fladere mave. For at være mere præcis, så er det faktisk hver sjette dansker, der er klar til at ændre deres udseende ved hjælp af plastikkirurgi. For kvinderens vedkommende, så er 1 en ud af 4 klar til at lægge sig på briksen og gennemgå en eller flere former for skønhedsoperationer. Alt dette viser en måling, der er blevet foretaget af Gallup for Berlingske.

 

Den selvsamme undersøgelse viser desuden også, at de operationer, der appellerer mest til de danske kvinder og mænd er følgende: forstørrelse af brysterne (det er naturligvis typisk kvinder, der ønsker denne skønhedsoperation, men op til flere og flere mænd overvejet at få hævet deres brystparti med plastikkirurgi), løftet øjelågene og strammere maveskin. Den primære årsag til, at danskerne er blevet glade for plastikkirurgi er, at det virker selvtillidsfremmende, når man får ændret ens kosmetiske udseende, så det passer perfekt til de forestillinger man længe har gået med.

 

Særligt unge er åbne for plastikkirurgi

Det er primært unge, der går med tanker om at ændre på deres kosmetiske udseende ved hjælp af en eller flere skønhedsoperationer. Center for Ungdomsforskning har lavet en undersøgelse i stil med den, der er blevet foretaget af Gallop, men de har dog valgt at fokusere på ungdommen og det viser sig faktisk, at fire ud af ti teenpagerpiger er villige til at få foretaget en plastikoperation.

 

Hos Center for Ungdomsforskning mener man klart, at grunden til denne stigning er, at de unge føler et stigende pres for at være perfekt. De understreger desuden også, at det ikke kun er unge kvinder, men ligeledes også unge mænd, der mener, at de er nødt til at få foretaget plastikkirurgi, hvis de skal kunne leve op til samfundets idealer.

Skriv et svar