Hvad er en kuglegrill?

Kuglegrillen er blevet til alle mands eje, denne grill er blevet så voldsomt populært, den har defineret samfundets foretrukne måde at grille på. Den er enkel i sit udtryk, og måske i virkeligheden temmelig flot med sin stilfulde elegance. Man ved, at når man arbejder med en kuglegrill, så får man et let håndterbart design, som spreder en god, solid varme ud over det kød, man steger, og giver det varme fra alle sider. Perfekt til at lukke porerne og holde saften inde i kødet.

Fås Både Som Gas Og Kul

Uanset om man er til gas eller kul, så findes kuglegrillen i begge varianter. Den typisk kendte kuglegrille, er Webers Kulgrill, men man kan også – hvis man er til Weber – køber en gasvariant hos dem, da de udbyder begge typer. De store modeller har indbygget bord, hvor man kan skære og tilberede sin mad, før man lægger det på grillen, derudover findes også varianter, som har et sidebord som også er varmt, hvis man for eksempel ønsker at koge kartofler, mens man steger sit kød. Det er dog typisk gasgril modellerne, der benytter sig af dette, da gas er lettere at give den konstante varme, som et koge kartofler kræver – og det selvfølgelig på meget lidt plads.

Tænd Godt Op I Grillen

Når man tænder op i grillen, må man først gøre op med sig selv, om man vil bruge den politisk ukorrekte metode, eller den politisk korrekte. Er man politisk korrekt, jamen så benytter man en grillstarter uanset om det er sommer eller vinter (og her tænkes kun på de, som bruger briketter eller rigtige trækul fra Tyskland). Læg et stykke almindelig avispapir i bunden af grillen, lav et tårn af kul, enten dem fra i går, eller nogle nye (det er okay at genbruge briketter), hæld tændvæske ud over kullene, eller indfør optændingsbriketter (hvis man tør). Slutteligt, sæt ild i to eller 3 hjørner af kullene. Papiret i bunden sørger for, at optændingsvæsken absorberes, og kan bruges under optændingen, tårnet sikrer at varmen stiger op igennem kullene, for at undgå sodafgivende luftlommer. Når flammerne fra kullene forsvinder, bør man brede sine kul ud i en jævn overflade langs bunden. Alternativt kan man benytte sig af flammerne, ved at lægge folie omkring noget kød, og allerede begynde at grille sin første bøf nu.

Læs også hvordan du rengøre din kuglegrill

Skriv et svar