Hvad er et overvågningskamera?

Selvom de fås i mange forskellige størrelser, billedkvaliteter, synsfelter og rækkevidder udfører alle sikkerhedskameraer én grundlæggende funktion – de leverer et videobillede af, hvad der foregår i synsfeltet. Kameraer viser live begivenheder i realtid eller optager det hele, så man kan se det senere. Visse kamerasystemer giver oven i købet kunderne mulighed for at overvåge og endda styre deres Overvågningskameraer online.

Hvordan virker overvågningskameraer?

Overvågningskameraer kan ikke blot bidrage til at fange indbrudstyve, de bidrager faktisk til at standse de kriminelle, før de bryder ind. Kameraer virker afskrækkende, når mulige indbrudstyve ser dem og beslutter, at det ikke er risikoen værd at bryde ind i dit hus. Med dette i tankerne er det en go ide at placere overvågningskameraerne klart synligt på din ejendom. Det er også en god ide at have nogle skjulte kameraer, fordi en målbevidst indbrudstyv kan forsøge at tildække eller deaktivere kameraer, som vedkommende kan se. For mere hjælp med at evaluere din ejendom og afgøre, hvad den bedste kombination af kameraer for dine behov vil være, kan du konsultere en boligsikkerhedsekspert fra et af de overvågningsselskaber, der er fremhævet ovenfor.

Sikkerhedskamera vs. overvågningskamera

Mens disse begreber jævnligt bruges i flæng, er der en mindre forskel mellem sikkerhedskameraer og overvågningskameraer. Forskellen er, om kameraet er passivt eller aktivt. Overvågningskameraer er passive. De observerer og/eller optager det, der sker inden for deres synsfelt. Sikkerhedskameraer er aktive. De gør folk opmærksomme på uventede begivenheder inden for deres synsfelt. Denne forskel kan være meget subtil eller meget stor afhængigt af omstændighederne ved en bestemt situation. Hvis et overvågningskamera for eksempel sender et konstant feed til en skærm, der hele tiden iagttages af en sikkerhedsvagt, fungerer det i bund og grund som et sikkerhedskamera, for blot ved at se feed fra kameraet ville vagten få besked om eventuelle uventede begivenheder i dets synsfelt. Dog har de fleste moderne sikkerhedskameraer har evnen til at detektere bevægelse og sende meddelelser til ejeren og myndighederne via SMS eller mail.