Cykelanhænger – en let, praktisk og økonimisk løsning

Flere og flere danskere har efterhånden fået øjnene op for mulighederne og økonomien ved at benytte cykel i stedet for bil eller andre motordrevne transportmidler. Cyklen er en let og meget økonomisk måde at transportere sig selv og sin familie rundt på. Men som med alting så er der også negative sider ved at cykle. Et af de helt store problemer er for mange pladsproblemer. Men der findes en række muligheder for at løse dette problem og et af dem er ved at investere i en cykeltrailer.

Cykelanhænger til børn.

Der findes et stort udvalg af cykelanhængere til børn, men den mest kendte og solgte er nok Winthers cykelanhænger. Winthers Dolphin XL er efter min mening den bedste cykelanhænger på markedet, da den løber utroligt let efter cyklen og med det smalle design, er det stadig til at komme rundt og man har ikke problemer med at cykelanhængeren ikke kan være på cykelstien eller andre steder, hvor der er smal passage. Selv om Dolphins cykelanhænger ikke måler mere end 80 cm i bredden, er der stadig god plads til to børn i den. Der er en frihøjde fra sæderne 76 cm til loftet, hvilket giver mulighed for at have større børn med i cykelanhængeren. Cykelanhængeren er ideel, hvis man fx skal ud at handle efter at have hentet børnene i børnehaven e.l. og kan efter montering af forhjul og håndtag bagpå bruges som jogge- eller promenadevogn og tages med ind i forretningerne. Cykeltraileren er udstyret med et rummeligt bagagerum, hvor man let kan have plads til alle sine indkøb.

Cykelanhængeren yder rigtig stor komfort og sikkerhed for børnene. Der er fast bund og et støddæmpende design indbygget i anhængeren, hvilket giver en behagelig tur for de små. Sikkerheden er helt i top, med indbyggede skulderseler i sæderne, som kan reguleres til liggestilling og den heldækkende kaleche giver børnene dog beskyttelse mod vind og vejr på cykelturen. Hvis man skal have en baby med på cykelturen, kan man købe et babysæde og montere i det allerede eksisterende sæde, som følger med cykelanhængeren. Babysædet anbefales til børn fra en alder på 3 mdr. og det anbefales af barnet sættes over i originalsædet, når barnets vægt overstiger 9 kg.

Cykelanhænger til oppakning.

En cykelanhænger til oppakning fås fra priser på ca. 1000 kr., hvis man vil have en god kvalitet. De fleste kender nok disse almindelige cykelanhængere fra de mange avis- og reklameomdelende unge mennesker. En almindelig cykelanhænger med to hjul til oppakning kan laste op til 100 kg og er derfor et rigtigt godt supplement til cykelkurven eller rygsækken. Hvis man skal på cykelferie, giver en cykelanhænger rigtig meget ekstra plads og kan være en rigtig god løsning – specielt hvis man skal have børn med på cykelferien. Turen kan være lang for de mindre børn og hvis de selv skal køre rundt med deres oppakning, så bliver turen hurtigt for hård for dem. Hvis man benytter en cykelanhænger, har man mulighed ikke blot at fragte børnenes egen oppakning, men det giver også god plads til familiens telt, kogeblus og andre fornødenheder på en sådan tur. Hvis man ikke har brug for helt så meget ekstra plads til baggage eller hvis man ønsker en mindre rullemodstand end de lidt tungere cykeltrailere med to hjul giver, så findes der nogle rigtig smarte ethjulede letvægtsmodeller. Disse cykelanhængere laster ofte kun omkring halvdelen af de almindelige tohjulede, men har mange andre fordele. Topeak laver en model af ypperste kvalitet i prislejet lige i underkanten af 3000 kr. Det lyder måske lidt voldsomt for en cykeltrailer, men man får virkelig noget for pengene. Denne Jurney model er lavet i aluminium og vejer blot 4,85 kg og er ergonomisk udformet og giver derfor minimal vindmodstand. Tasken til anhængeren er desuden aftagelig og afmonteres let og hurtigt og kan derefter bruges separat. Til cykelferien kan man evt. købe et ekstra beslag, så man kan skiftes til et køre med anhængeren, som er let og hurtig at flytte over på en anden cykel.

 

 

 

 

Skriv et svar