Kan man sælge en bolig selv, uden ejendomsmægler?

Står du og skal sælge bolig, men ved ikke helt hvilke muligheder der findes? Så læs med her. Der findes nemlig flere muligheder for salg af netop din bolig. Den klassiske, og førhen mest brugte løsning, er en ejendomsmægler. Mægleren sørger for at hjælpe dig igennem hele processen. Det vil altså sige alt fra udarbejdelse af købskontrakten og andre vigtige dokumenter, til at finde en køber. Denne løsning er fordelagtig for de kunder der ikke har tiden til at arbejde aktivt for et salg af sin bolig. Dette er dog ikke den eneste metode. Der er nemlig også muligheden for netop at arbejde aktivt ved salg af bolig. Det kaldes selvsalg.

Hvordan foregår selvsalg?

Selvsalg betyder at du selv står for at finde en køber, samt hvad det ellers indebærer at sælge bolig. Det betyder derfor at man også have styr på den juridiske del. Netop den juridiske del er vigtig og er her man skal passe på at gøre det selv. Derfor anbefales det ved selvsalg at man anskaffer sig en boligadvokat. Boligadvokatens arbejde er at gå ind og udarbejde købskontrakt og dokumenter, så de er juridisk korrekte. Det er en svær og meget tidskrævende process, med mange faldgrupper, som derfor bør varetages af en professionel. I dette tilfælde boligadvokaten. Du får ligeledes rådgivning og gennemgang af dokumenterne, så i sammen får sikret at alt er som det skal være. Advokaten står altså bag din ryg hele vejen igennem, pånær når det kommer til at finde en køber.

Hvem sælger min bolig?

Det er vigtigt at understrege at det er dig der skal finde en køber ved selvsalg. Boligadvokaten står som sagt for den juridiske del, i mens at du står for at finde en køber. Det er netop dette der gør at du sparer en masse penge. Du sparer ejendomsmæglerens salær væk, hvilket i sidste ende sparer dig en god mængde penge. Måden hvorpå du finder en køber er op til dig selv. Det findes mange måder at gøre det på. Den nemmeste måde er at høre rundt i sit netværk. Der kunne være nogen man kendte der søgte bolig eller det kunne være de kendte nogen. Denne løsning er gratis og kan gøre handelen en del lettere. Er der derimod ikke nogen i dit netværk, så kan du benytte dig af boligsider på internettet. De har et hav af brugere og det koster meget lidt at få en annonce. Det giver altså en masse besøgende online, som kan føre til salg. Især når størstedelen af boliger bliver solgt på internettet.

Hvad koster en boligadvokat?

Ligesom med meget andet service arbejde kan det være svært at give en fast pris. Det afhænger tit af den konkrete bolig. Der skal tages højde for beliggenhed, by osv. Den bedste løsning er derfor at kontakte boligadvokaterne og sætte et møde op. På den måde kan du få skræddersyet en pris til netop din bolig. En ting er dog sikkert og det er at du kommer til at spare en helt del penge på at vælge en boligadvokat.

Skriv et svar