Tre ting du ikke vidste om Macbook oplader og din computer

Du har en Macbook computer og en oplader dertil, men er der noget du ikke ved? Selvfølgelig er der det, så her er lidt information om din oplader og din computer!

Hvad er det i virkeligheden min Macbook oplader gør?

Godt du spørger! Din oplader genoplader lithium polymer som dit batteri i computeren faktisk er lavet af. Det gør den når opladeren sidder tilsluttet til computeren, og denne type batteri er ekstra smart of ofte brugt i computere da den kan genoplade lithiumet hvad end computeren er tændt, slukket eller i sleep mode.

Så min computer har lithium i sig, hvad så hvis man tager batteriet ud?

Ja så kan din computer faktisk stadig blive opladt! Utroligt nok, men systemet er lavet således at din computer godt kan køre uden batteri hvis den er til strøm, og dette er igen også en funktion der er muliggjort fordi din Macbook computer kører på lithium batterier normalvis.

Hvad mere ved jeg ikke om min Macbook og dens oplader?

Din opladers ledning er som regel 1,8 meter lang, dette er selvfølgelig kun når der ikke er det ekstra forlænger kabel tilsluttet adapteren. Det forlænget stik skal ofte tilkøbes, men er en god ide at have da det er et stik med jordforbindelse beskytter indbygget, som hjælper med at beskytte din oplader samt computerens batteri.

Desuden er den tilsluttede ende på laderen magnetisk med modtageren i computeren, som betyder at hvis man går ind i ledningen ender din computer ikke med at falde på gulvet hvilket er super smart og sikkert for din computer. Som bonus info har din oplader også en kabel samler i enden, så du altid kan rulle ledningen rundt for at den er let af have med på farten. Dog skal du være opmærksom på at hvis du altid ruller din oplader ind i kabel samleren, har ledningen lettere ved at gå i stykker da du river og slider metallet indeni. Hvis du skal undgå dette skal du bruge tape eller lignende på din ledning for at beskytte.

Her er lidt bonus info om din Macbook

Som bonus info om din computer, vidste du nok ikke at lyset foran i computeren, når din computer står i sleep mode, faktisk er indstillet efter at tænde og slukke som et menneske trækker vejret når det sover. Det giver et beroligende og stille lys fra computeren, i takt med ens vejrtrækning.

Sidst men ikke mindst, er der lidt fakta om de nye Macbook Retina modeller. For det første har alle de nye Retina modeller en anden tilhørende oplader, kaldet Magsafe 2, hvorimod den gamle model hed Magsafe 1. Faktisk bliver de gamle modeller ikke længere produceret af Apple. Det er kun 13” Magsafe 1 modellen der stadig produceres, ellers er det kun Retina modeller der er tilbage.

Skriv et svar