Hvordan var det nu det var, dengang man var barn og begyndte at cykle? – et lille tilbageblik til en forsvunden tid for meget længe siden. Læs resten
Månedsarkiv: maj 2012
Fra babyscooter til løbecykel
En af de bedste ting som man kan gøre for ens barns balance, er at lære barnet at cykle. De fleste børn elsker det, men der er nogle få, som har utroligt svært ved at lære det. Hvis man som forældre vil forbedre chancerne for at barnet får succes er der flere tiltag man kan gøre. Læs resten
Hvad definerer en damecykel
Der findes rigtig mange flotte damecykler i mange forskellige mærker og af forskellige typer. En damecykel var førhen defineret ved, at stabilitetsstangen havde en anden placering end på en herrecykel. Men i dag ligger forskellen i lige så stor grad i pynt og i designet – altså i både farver og konstruktion.
Farver:
Damecykler bliver lavet i alverdens forskellige farver også i farver, som man normalt ville betegne som drenge eller herrefarver. Men hvis en damecykel er lavet i en drengefarve, så er den som regel pyntet med klistermærker med blomster eller andet feminint. Langt de fleste damecykler bliver dog produceret i feminine farver såsom hvid, lyserød, gul eller lilla. Hvor mange herrecykler er lidt neutrale i farven ved enten at være lidt mørk eller ensfarvet, så er en damecykel ofte meget mere spraglet i farverne.
Konstruktion.
Ofte er damecykler designet i noget kraftigere rør end en herrecykel er. På en damecykel er designet også ofte lavet så cyklen ikke fremstår rektangulær men nærmere ser trekantet ud. Førhen var tværstangen på en damecykel placeret lavere end på en herrecykel, men i dag er det ikke altid tilfældet. Nogle damecykler er lavet, så stabilitetsstangen er meget lille og i stedet er sadelrøret bygget i en buet form. Dette giver et helt specielt look og gør damecyklen rigtig feminin at se på. Det gør også, at det er meget lettere at stige på og af cyklen både i bukser og i en lang kjole. Hvis en damecykel har det buede design i stellet, så kaldes den ofte for en shopper eller ladyshopper og denne type damecykel, er nok den der skiller sig mest ud, når man snakker forskelle mellem herre og damecykler.
En anden type cykel, hvor det også ofte er let at se forskel på en herre- og en damecykel, er citybiken. En citybike i damemodel er nok den cykel, der kommer tættest på de gamle damecykler, som de oprindeligt så ud, da de kom frem i tidernes morgen. Citybike damecykel er altid designet med en stabilisatorstang, hvilket gør cyklen rigtig stabil at køre på.
Der hvor man ser den mindste forskel på en herre og en damecykel, er ved racercyklerne. En dameracercykel har tværstangen placeret forholdsvis højt oppe på sadelrøret, hvilket bevirker, at cyklen bliver mindre stabil, hvis man ikke vælger at kompensere for dette ved at lave damecyklen af lidt tykkere eller større rør end på herrecyklen. Dette gør naturligvis, at en damecykel bliver tungere end en herrecykel og dette er ikke ønsket og specielt ikke, når der er tale om en racercykel. En racercykel skal bruges til at køre stærkt på og cyklens vægt skal derfor holdes så langt nede som muligt. Af denne grund vælger langt de fleste kvinder, der kører cykelløb på en racercykel at køre på en herrecykel frem for en damecykel.
Pynt.
De fleste damecykler bliver leveret med både bagagebærer og cykelkurv, da dette også giver et mere feminint præg på cyklen. For mande kvinder er det vigtigt at have et bagagebærer på, så de har mulighed for at sætte en på. Man kan i dag finde et kæmpe stort udvalg af forskellige cykelkurve til damecykler. Så for den kvinde, som har lyst til at differentiere sig lidt på pynten på cyklen, er der masse af muligheder. Man kan finde et hav af forskellige fletkurve, plastikkurve og almindelige cykelkurve i metal i forskellige farver og former. Man kan naturligvis også finde både cykelkurve til at sætte på bagagebærer eller til at hænge på styret. Hvis man gerne udstyr sin damecykel med yderligere pynt, så er det i dag blevet meget moderne at sætte forskelligt pynt på sin cykel og herunder findes der et hav af flotte blomsterkranse til cykelkurve.
Langt de fleste deciderede damecykler bliver desuden produceret med indvendige gear. Dette hænger sammen med, at mange kvinder cykler i enten kjole eller ofte har mere løsthængende bukser på end mænd og derfor gerne vil have en damecykel, hvor kæden er pakket godt væk, så der ikke kommer olie på benklæderne. På en damecykel med indvendige gear er der desuden ikke helt så stor fare for at kæden hopper af eller andre småfejl, som man sommetider kan være ude for på en cykel med udvendige gear.
Vi har valgt at linke til cykelpartner, Cykelexperten og cykler dk, som er vores samarbejdspartnere.
Herrecykler også til damer
Da man i sin tid opfandt cyklen, fandt man en konstruktion, der gjorde det muligt at lave en stabil cykel ved at lave en ramme, der nærmest kan betegnes som trekantet. Dette fungerede godt indtil kvinderne også gerne ville til at cykle. Dengang var damer iført lange kjoler, hvilket gjorde den trekantede konstruktion upraktisk og man fandt derfor på, at sætte den stabiliserende stang længere ned på sadelrøret, så på- og afstigning af cyklen blev lettere for kvinden. Læs resten
Mountainbike – det perfekte valg til det danske vejr.
Danmark er et skønt land at køre på mountainbike i, da der er rig mulighed for at finde bakket terræn indenfor en rimelig afstand fra ens bopæl – hvis man ikke lige har bosat sig ude ved Vesterhavet…… Der findes rigtig mange skove med masser af kuperet terræn, hvor det er tilladt at køre på cykel og dermed også for at komme ud og køre mountainbike. Rundt omkring i landet findes der også rigtig mange deciderede mountainbike ruter, hvor man alene eller sammen med sin mountainbikemakker eller klub kan dygtiggøre sig. Læs resten