Rulleskøjter er andet end blot et legetøj

Mange anser rulleskøjter som en form for legetøj, som man kun bruger når man er barn og skal have tiden til at gå med kammeraterne. Dette syn på sporten er dog i langsom forvandling, idet man ser flere og flere ”ældre” (15+) køre på rulleskøjter. Det er dog ikke kun for ”sjov” skyld, men faktisk i brug som et transportmiddel i samme kategori som en cykel. Rulleskøjter er nemlig meget mere end ”bare” et legetøj – det er en fantastisk måde at komme frem og tilbage på, og bliver man bare nogenlunde dygtig til at stå på dem, kan man eksempelvis bruge dem til at transportere sig selv på arbejde eller i skole. Har man et par skiftesko i tasken, så kræver det faktisk ikke andet!

En fremtidig trend
Det kunne godt tyde på, at rulleskøjter vil blive en mindre trend i fremtiden. På nuværende tidspunkt siger kalenderen april måned, og til trods for, at vejret ikke er optimalt, er flere ude og ”rulle” med jævne mellemrum. Dette ses blandt andet rundt om landets søer, hvor der er cykelsti til det. Skal du derfor være med til at gøre trenden større, så kom ud og invester i et par allerede i dag!

Hvad skal man huske på, når man køber rulleskøjter?
Der findes en del forskellige typer, og det kan derfor være svært i første omgang at overskue, hvad man skal huske på. Vi har derfor her lavet en lille kort liste over, hvad du bør overveje før et køb:

  • Hvad vil du med rulleskøjterne? Er det at køre langt, så skal du ud og investere i et par ”fitness inliners”. Er du derimod vild med at lave tricks og køre i skateparks, så skal du have fat i et par ”aggressive inliners”. Du kan også overveje side by side rulleskøjter.
  • Hvor stort er dit budget? Man kan få rulleskøjter i alle prisklasser, og det er derfor en smart idé at have planlagt, hvor mange penge man vil ud og bruge. På den måde kan du hurtigt få skabt dig et overblik over potentielle emner.
  • Beskyttelse! Husk at købe noget, som beskytter din krop. Det kan eksempelvis være en hjelm, albuebeskyttere og knæbeskyttere. Det kan synes dumt, men skulle uheldet være ude, vil du være glad for din investering!

Vi håber, at du har fundet denne artikel nyttig, og at du er kommet tættere på et valg af rulleskøjter – vi glæder os i hvert fald til at se dig komme rullende til sommer!

Fodboldbøger

Står du og mangler en god gave at give til din gode ven, din bror, din far eller en anden mand – ja, eller en fodboldinteresseret pige, så kan du overveje at købe en fodboldbog, måske. Kombinationen af ens yndlingssportsgren og så den glæde der er ved at læse en velskrevet bog er for mange en rigtig god én af slagsen. Det samme gælder naturligvis for dig, der ikke helt kan finde på, hvad du skal skrive på din ønskeseddel til jul eller fødselsdag. Endelig er fodboldbøger også værd at huske, hvis du bare gerne vil forkæle dig selv lidt.

Der er naturligvis skrevet en hel bunke af spændende bøger om selve fodboldspillet og om begivenheder som f.eks. VM og EM. Som dansker kan det være specielt interessant at læse bøger om EM-triumfen i 1992 eller om det fantastiske 80’er landshold, der deltog i VM i Mexico med spillere som Preben Elkjær, Morten Olsen og Michael Laudrup. Sidstnævnte er der naturligvis også skrevet en del biografier om – bl.a. ”Michael Laudrup – en gentleman i nye klæder” af Jonas Nyrup og Niels Pedersen. Dette er en helt ny bog, hvor vi følger Laudrup, ikke som spiller, men som træner i Brøndby, Getafe, Mallorca, Spartak Moskva og Swansea. Bogen giver et noget anderledes indtryk af denne mand med de mange facetter. Den er klart anbefalelsesværdig.

Udover denne biografi om Michael Laudrup (læs eventuelt en anmeldelse af bogen her), findes der så ufatteligt mange danske og udenlandske fodboldbøger, at det ville være urealistisk og udenfor denne artikels rækkevidde at komme ind på dem alle.

Hvis du vil blive inspireret til hvilke fodboldbøger der kunne være interessante for dig, eller for den du vil begave, så har du flere muligheder. Du kan f.eks. gå ned på dit lokale folkebibliotek og snakke med én af bibliotekarerne dernede. Der er med garanti én der ved noget om fodboldbøger, og ellers er de uddannede til alligevel at kunne fremsøge de bøger, du vil finde relevante. Du kan også besøge din lokale boghandel og se hvilke bøger der står fremme som enten tilbud eller bestsellere. Der er næsten altid en sportsbiograf eller flere imellem. Endelig kan du læse anmeldelser af fodboldbøger på en af de mange forbold- og sportsportaler der findes på nettet. Her kan du læse lide mere om de enkelte bøger og om hvad anmelderen har syntes om bogen.

Jeg håber at du med denne korte introduktioner er blevet lidt klogere på emnet fodboldbøger og føler dig godt klædt på til at finde den rette gave til dig selv eller en anden.

Løveklippen i Sigiriya

Har du besluttet dig til en ferie i Sri Lanka, men er i tvivl om hvad du skal se under dit besøg på denne ø, der samtidig er sit eget land? Der er rigtig mange seværdigheder af fantastisk art i dette lidt ukendte land sydøst for Indien, men én af dem vi vil fremhæve her optræder på selve UNESCO’s Verdensarvsliste. Denne liste indeholder alle de steder i hele verden, der er udpeget som såkaldt verdens kulturarv, og samtlige steder på listen er noget helt særligt. Dette gælder også Sri Lankas Sigiriya Lion Rock (Løveklippen).

Løveklippen er et specielt og bombastisk stykke natur. Den er 200 meter høj, men ligger ikke sammen med andre bjerge, så den ser voldsomt ud i sin ensomme majestæt, og får én til at tænke i retning af Ayers Rock i Australien. Rundt om Løveklippen finder du store områder med haveanlæg, huler og vandhuller.

Der fører hele 1.200 trappetrin op fra bunden af klippen til toppen. Dette er en ret hård tur (husk på varmen), og anbefales ikke til børn eller folk med dårligt hjerte eller ringe kondi. Har du imidlertid fysisk mulighed for at tage denne lange tur op, der typisk tager omkring 2 timer op og ned igen, så venter der sig til gengæld et syn, der er hele klatreturen værd. Én ting er den fantastiske udsigt fra denne 200 meter høje klippe. Landskabet udfolder sig foran sig og du kan nemt fortabe dig i det smukke syn. Men når du så er færdig med udsigten, så findes der faktisk også en meget spændende seværdighed oppe på selve toppen af bjerget. Her ligger nemlig ruinerne af et kongeligt palads opført af Kong Kasyapa helt tilbage i cirka år 480 efter Kristi fødsel. Denne paladsruin er et specielt og meget spændende skue, beliggende isoleret på toppen af Sigiriya. Kongen sad dog ikke på magten ret længe og de følgende tusind år anvendtes stedet til munkekloster. Udover selve paladset finder man på Løveklippen også hvad man mener har været verdens største kalkmaleri.

Når du ankommer til Sri Lanka vil vi anbefale at du henvender dig til en privatchauffør og hyrer ham til at køre dig og dine eventuelle rejsefæller ud til Sigiriya. Så kommer du både sikkert frem og har en glimrende guide til at fortælle dig historier og vise de mest spændende steder frem.

Hvis du har fået mod på flere flotte steder fra Verdensarvslisten, så rummer Sri Lanka trods sin beskedne størrelse hele otte steder. Altså syv udover Løveklippen.

Se fodbold gratis på nettet – helt lovligt

Fodbold er den mest populære sportsgren i Danmark, kun tangeret af håndbold. Rigtig mange især drenge og mænd spiller denne sport og endnu flere holder af at se sporten – enten på et af de danske stadions eller hjemme i sofaen foran fjernsynet.

Der er en ulempe forbundet med at skulle se fodbold på TV: det er faktisk ret dyrt. Især hvis man som mange gerne vil følge med i flere forskellige ligaer, se landskampe, se Champions League osv. Der er store penge på spil i fodbold og TV-selskaberne skal betale mange penge for at få lov til at vise kampene. Derfor er de TV-pakker man som forbruger skal investere i for at kunne se fodbold desværre også ret dyre.

Dette har fået flere og flere til at vende sig mod nettet for at finde de fodboldkampe man gerne vil se. Det er som med så meget andet: man kan finde det meste på nettet, men hidtil har det at se streamede fodboldkampe online været dels ulovligt og dels noget teknisk bøvl med risiko for virus og andre grimme ting, ligesom man måske har skullet finde sig i tyrkisk eller kinesisk speak. Det er ikke noget man rigtig gider i længden.

Nu er der imidlertid kommet en god løsning på dette, så man både kan se fodboldkampe fra alverdens ligaer gratis på nettet, hvor det stadig er lovligt. For godt til at være sandt? Hvad er hagen? Well, det er diverse online bookmakere der tilbyder disse fodboldstreams, og de håber naturligvis at du vil spille på de kampe du ser hos dem. Men det er faktisk ikke et krav at du gør det, så hvis du kan være lidt disciplineret omkring det, så er der masser af gratis fodboldkampe at se. Der kan dog være den betingelse, at man skal have et beløb stående på sin konto hos bookmakeren, før man får adgang til at se kampene. Typisk er det omkring 100 kr. Men kan man ikke godt konkludere, at det er billigt at kunne se hundredvis af fodboldkampe for en engangsbetaling på 100 kr. når man gerne giver det samme hver måned for Netflix f.eks.? Jeg synes det.

Hvis du ikke skulle bryde dig om at modtage dette tilbud fra en bookmakertjeneste, så er der også muligheden for at abonnere på Viaplay.dk hvor de også har masser af fodboldkampe, man kan streame – det koster så bare 229 kroner om måneden.

Hvis du er blevet nysgerrig og tænker at live streaming af fodbold er noget for dig kan du læse mere på denne hjemmeside.

Hjælp miljøet – spar på energien

Der er nok efterhånden ikke nogen i dagens samfund, der ikke ved hvor vigtigt det er at tage hånd om miljøet, hvis vi også vil være her på jorden i fremtiden. Hvor man i de tidligere årtier havde fokus på industrialisering og vækst og bare brugte løs af jordens ressourcer, samt forurenede uden tanke på – eller måske viden om – hvilken effekt det havde på vores jord, så er det noget vi i dag er blevet tvunget til at tage alvorligt. Drivhuseffekt, overophedning, smeltende is ved polerne, vejrkatastrofer og meget andet er store og voldsomme tegn på mange års ligegyldighed fra menneskets side.

Én ting er alle de tiltag der sker på politikerplan, på nationalt og globalt plan for at mindste forurening og passe på miljøet. En anden er alle de ting, som fabrikker og andre CO2-udslippende virksomheder gør frivilligt eller under pres. Men faktisk kan du selv som almindelig borger, familie og husstand gøre din egen indsats for at hjælpe med til en bedre verden med det renere miljø.

Der er rigtig mange ting, man selv kan gøre. Én af de store er at spare på bilkørslen. Tag cyklen i stedet for bilen hvis du kan – eller offentlig trabsport. Det er klart at man kan bo steder, hvor det er umuligt ikke at have bil, men alle os der bor i byer kan faktisk godt klare sig med en cykel. Ofte er det i storbyer nemmere at komme rundt på cykel i myldretiden. Og man slipper for at tænke på og betale for parkering, brændstof m.v.

Man kan endvidere gøre en del for at mindske afbrændingen af fossile brændstoffer ved at skrue ned for el- og varmeforbruget i hjemmet. Man kommer langt med elsparepærer og strømskinner, når det kommer til at spare på elektriciteten. Mange husejere kunne desuden spare både penge og samtidig spare miljøet ved at få foretaget et såkaldt energitjek i deres hjem, og efterfølgende få isoleret bedre og lukket for utætheder, hvor varmen fiser ud af ældre huse.

På websitet Spar Energien kan du læse meget mere om hvad du kan gøre for at spare på energien – både på lokalt og globalt niveau. Fokus på hjemmesiden er på husstanden og især på alternative måder at opvarme den på. Ting som solvarme, jordvarme, varmepumper og den slags gode investeringer i fremtiden og samtidig i egen pengepung. Du kan også få anbefalinger af firmaer der tilbyder energitjek og tilbyder at hjælpe med installationer.

Hvilket slips skal jeg vælge til dagligdagsbrug?

Slips til dagligdagsbrug kan se ud på mange forskellige måder, og du kan vælge rigtig mange forskellige varianter, som du kan bruge i arbejdsmæssig sammenhæng i hverdagene. De fleste, som går med slips på deres arbejde i hverdagene, vælger ofte at tage ensfarvede slips på. Det er muligt at få ensfarvede slips i rigtig mange forskellige farver, og særligt er der et stort og bredt udvalg, hvis man tager et kig på en webshop. Der vil man nemlig som oftest finde et lidt større udvalg, end man kan i en fysisk butik.

Hvilket slips bør jeg vælge til festlige lejligheder?

Kunne du godt tænke dig at få et eller to forskellige slips, som du kan benytte dig af til mere festlige begivenheder, så er der også super gode muligheder for dette på en af de mange forskellige webshops, som du kan finde på nettet. Sørg dog altid for at se hvilke varer, du køber. Det er nemlig ikke altid, at du får lige meget for dine penge, og det er bestemt heller ikke altid, at kvaliteten er den samme. Man kan sagtens mærke kvalitetsforskel på slips, og derfor bør man vægte det forholdsvis højt, når man skal vælge, hvor man gerne vil købe sit nye slips.

Dog er det faktisk muligt at få nogle super fede slips til nogle meget gode priser på nettet, som tilmed også er i en god kvalitet.

Hvor skal jeg kigge, hvis jeg godt kunne tænke mig et flot slips til en super god pris?

Hvis du skal anskaffe dig et nyt slips, som du enten kan gøre brug af til dagligt eller til festlige begivenheder, så er det altid en rigtig god idé, hvis du sørger for tage et kig på nettet. På nettet er det nemlig muligt at finde en hel del forskellige slips, og der er faktisk rigtig mange slips, som man har mulighed for at få til en ganske overkommelig pris. Ikke nok med at man på nettet tit har mulighed for at få sine varer til en lavere pris, end man kan i fysisk butik.

Derudover vil der faktisk også i rigtig mange tilfælde være et væsentligt bedre og større udvalg i en webshop, end der vil være i en fysisk butik. Sørg derfor som udgangspunkt for at tage et kig på en webshop, hvis du er på jagt efter et nyt flot slips, som du kan have på i mange forskellige anledninger.

Huset skal sælges – kan jeg sælge det selv?

Du skal videre i dit liv, og huset skal derfor sælges. Du synes markedet for ejendomsmæglere er utroligt uoverskueligt, og du er slet ikke sikker på, hvilken virksomhed der skal varetage salget af dit hus – du mener faktisk, at du kan gøre det langt bedst selv, da du jo selvfølgelig selv kender dit eget hus bedst. Men hvordan lykkes det dig at sælge, uden at skulle have en ”uvidende” ejendomsmægler indover? Du sælger det naturligvis gennem selvsalg!

 

Selvsalg behøver slet ikke være svært – og bestemt ikke, hvis nogen hjælper dig i gang med det. En selvsalgspakke kan være løsningen for dig, i og med den indeholder alt hvad du skal bruge som en start – derudover har du rig mulighed for at lave alternativ markedsføring for din bolig. Det er fantastisk når det lykkes, så hvorfor ikke prøve det af? Det værste der kan ske, er at dit hus har fået omtale – og det er jo slet ikke slemt, vel? Et enkelt FB opslag kan altså sælge dit hus, så hvorfor ikke gøre forsøget?

 

Husk en boligadvokat!

Vil du ud og sælge selv, så er det faktisk slet ikke så kompliceret, du skal bare lige huske en boligadvokat, så du ikke laver rav i dine papirer. En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med alt det formelle, og med sådan en vil du være sikker på, at du om 3 år ikke står og har lavet en kæmpe fejl i papirerne. Disse advokater koster lidt, men er LANGT billigere end at skulle give et salær til en ejendomsmægler for at sælge din bolig. Lyder det ikke som en super god løsning? Det synes vi i hvert fald, og du kan derfor smutte herind og læse meget mere om boligadvokater!

Lad os høre hvad dine erfaringer her i kommentarfeltet herunder!

Danskerne vil have plastikkirurgi

Danskerne er vilde med plastikkirurgi og skønhedsoperationer. Op til flere danskere går og overvejer at få lavet større bryster, strammere hud eller en fladere mave. For at være mere præcis, så er det faktisk hver sjette dansker, der er klar til at ændre deres udseende ved hjælp af plastikkirurgi. For kvinderens vedkommende, så er 1 en ud af 4 klar til at lægge sig på briksen og gennemgå en eller flere former for skønhedsoperationer. Alt dette viser en måling, der er blevet foretaget af Gallup for Berlingske.

 

Den selvsamme undersøgelse viser desuden også, at de operationer, der appellerer mest til de danske kvinder og mænd er følgende: forstørrelse af brysterne (det er naturligvis typisk kvinder, der ønsker denne skønhedsoperation, men op til flere og flere mænd overvejet at få hævet deres brystparti med plastikkirurgi), løftet øjelågene og strammere maveskin. Den primære årsag til, at danskerne er blevet glade for plastikkirurgi er, at det virker selvtillidsfremmende, når man får ændret ens kosmetiske udseende, så det passer perfekt til de forestillinger man længe har gået med.

 

Særligt unge er åbne for plastikkirurgi

Det er primært unge, der går med tanker om at ændre på deres kosmetiske udseende ved hjælp af en eller flere skønhedsoperationer. Center for Ungdomsforskning har lavet en undersøgelse i stil med den, der er blevet foretaget af Gallop, men de har dog valgt at fokusere på ungdommen og det viser sig faktisk, at fire ud af ti teenpagerpiger er villige til at få foretaget en plastikoperation.

 

Hos Center for Ungdomsforskning mener man klart, at grunden til denne stigning er, at de unge føler et stigende pres for at være perfekt. De understreger desuden også, at det ikke kun er unge kvinder, men ligeledes også unge mænd, der mener, at de er nødt til at få foretaget plastikkirurgi, hvis de skal kunne leve op til samfundets idealer.