Forskellige former for dyner.

Der findes rigtig mange forskellige former for dyner på markedet og det kan være en jungle at finde ud af, hvad man skal købe.
Dem der har det lettest er nok dem, som har allergi – de ved nemlig fra start af, at de skal ud og finde en god og allergivenlig dyne. Førhen kunne man kun få en kunststofdyne, hvis man ville have en allergivenlig dyne, men i dag kan man frit vælge mellem mange forskellige former for dyner også selv om man skal købe dyne til en med allergi.

Typer af dyner

Hvis man ikke har allergi, så findes der endnu flere slags dyner at vælge imellem. Skal man have en kunststof dyne eller skal man have en dyne med rigtige dun i? Skal man have en almindelig dyne 140×200, skal det være en dyne med ekstra længde 140×220 eller skal man have en almindelig dobbeltdyne 200×200 eller skal den være med ekstra længde 200×220 eller skal man virkelig have en stor dyne og ud og finde en stor dobbeltdyne 240×220 cm? Ja der er dyne størrelser nok at finde ud af og så er der jo lige indholdet også – skal det være med gåsedun, moskusdun, fiberfyld, silkefyld eller kuglefibre. Et af de spørgsmål som jeg synes, at man bør være meget opmærksomme på, når man skal købe sig en ny dyne med dun er, om dynen er så billig, at der er fare for, at det er gået ud over dyrene. Desværre har det nemlig vist sig, at der er nogle forhandlere, som bare vil give kunderne så billige dyner som muligt og dermed har man sat dyrevelfærden over styr og plukket ænderne levende. Smart nok fordi så kan ænderne jo få lov til at sætte nye dun og de kan igen få lov til at komme igennem den grusomme smerte og behandling med at blive plukket levende. Grunden til at dette kan ske er, at nogle mennesker er så forhippede på, at de kan få deres nye dyne billigt og derfor måske ikke overvejer, hvorfor den ene dyne er så meget billigere end alle de andre på markedet. Hvis man vil sikre sig, at ens dyne er blevet fremstillet af dun fra dyr, som har haft det godt, så skal man gå efter dyner med, at de er fremstillet med krav til dyrevelfærd og mennesker, hvis dynerne ikke er fra Danmark. Hvis man vil sikre sig en god dyne, som ikke er blevet til på bekostning af mennesker og dyr, så kan man altid købe en dansk produceret dyne. Du kan læse mere om dyner på www.billige-tilbud-online.dk

Joomla krav til hosting

Krav til en ordentlig Joomla host.

Der er mange ting du skal overveje når du vælger en webhost. Normalt så det folk kigger efter er prisen, pladsen og båndbredden. Det syntes jeg er den forkerte vej at gå – da det er ekstremt sjældent man egentlig har brug for alt den plads og båndbredde.

Det som derimod er vigtigt, er at ens host er optimeret til det system man kunne tænke sig at benytte – i dette tilfælde Joomla.

Nogle af de vigtige punkter som din host skal understøtte er f.eks:

En Apache server som kører 2.x +

Php version 5.3 +
MySQL 5.0.4 +

De fleste host tilbyder dette som minimum, men tjek alligevel inden du bestiller.

Desuden er det enormt rart hvis de tilbyder phpMyAdmin, hvilket dog også er rimelig standard i hosting verdenen.

I forhold til at installere Joomla, og at få systemet til at køre optimalt er der lidt større krav til server opsætning.
Det er en god ide hvis følgende ting er aktiveret på serveren:

Zlib Compression
XML understøttelse
MySQL understøttelse
MB String Overload Off
MB Language Default
MB String Overload Off
Skrivbar configuration.php 

I forhold til at køre Joomla ordentligt på serveren, er der også en række server settings som gerne skulle være indstillet rigtigt. Disse er:

Safe Mode slået fra
Display Errors slået fra
File Uploads slået til
Magic Quotes Runtime slået til
Register Globals slået fra
Output Buffering slået fra
Session Auto Start slået fra

Der findes en del danske hosts som understøtter Joomla, f.eks. redHOST – (Følg deres Google+ / Amino) – redHOST er fuldt ud optimeret til Joomla, og du skal ikke være nervøs for der ikke er nogle indstillinger som ikke fungerer. Desuden er der en del andre hosts som understøttet Joomla, dog skal du undersøge om de understøtter CMS systemet fuldt ud. Held og lykke med at finde den optimale Joomla installation.