Kan man sælge en bolig selv, uden ejendomsmægler?

Står du og skal sælge bolig, men ved ikke helt hvilke muligheder der findes? Så læs med her. Der findes nemlig flere muligheder for salg af netop din bolig. Den klassiske, og førhen mest brugte løsning, er en ejendomsmægler. Mægleren sørger for at hjælpe dig igennem hele processen. Det vil altså sige alt fra udarbejdelse af købskontrakten og andre vigtige dokumenter, til at finde en køber. Denne løsning er fordelagtig for de kunder der ikke har tiden til at arbejde aktivt for et salg af sin bolig. Dette er dog ikke den eneste metode. Der er nemlig også muligheden for netop at arbejde aktivt ved salg af bolig. Det kaldes selvsalg.

Hvordan foregår selvsalg?

Selvsalg betyder at du selv står for at finde en køber, samt hvad det ellers indebærer at sælge bolig. Det betyder derfor at man også have styr på den juridiske del. Netop den juridiske del er vigtig og er her man skal passe på at gøre det selv. Derfor anbefales det ved selvsalg at man anskaffer sig en boligadvokat. Boligadvokatens arbejde er at gå ind og udarbejde købskontrakt og dokumenter, så de er juridisk korrekte. Det er en svær og meget tidskrævende process, med mange faldgrupper, som derfor bør varetages af en professionel. I dette tilfælde boligadvokaten. Du får ligeledes rådgivning og gennemgang af dokumenterne, så i sammen får sikret at alt er som det skal være. Advokaten står altså bag din ryg hele vejen igennem, pånær når det kommer til at finde en køber.

Hvem sælger min bolig?

Det er vigtigt at understrege at det er dig der skal finde en køber ved selvsalg. Boligadvokaten står som sagt for den juridiske del, i mens at du står for at finde en køber. Det er netop dette der gør at du sparer en masse penge. Du sparer ejendomsmæglerens salær væk, hvilket i sidste ende sparer dig en god mængde penge. Måden hvorpå du finder en køber er op til dig selv. Det findes mange måder at gøre det på. Den nemmeste måde er at høre rundt i sit netværk. Der kunne være nogen man kendte der søgte bolig eller det kunne være de kendte nogen. Denne løsning er gratis og kan gøre handelen en del lettere. Er der derimod ikke nogen i dit netværk, så kan du benytte dig af boligsider på internettet. De har et hav af brugere og det koster meget lidt at få en annonce. Det giver altså en masse besøgende online, som kan føre til salg. Især når størstedelen af boliger bliver solgt på internettet.

Hvad koster en boligadvokat?

Ligesom med meget andet service arbejde kan det være svært at give en fast pris. Det afhænger tit af den konkrete bolig. Der skal tages højde for beliggenhed, by osv. Den bedste løsning er derfor at kontakte boligadvokaterne og sætte et møde op. På den måde kan du få skræddersyet en pris til netop din bolig. En ting er dog sikkert og det er at du kommer til at spare en helt del penge på at vælge en boligadvokat.

Tre ting du ikke vidste om Macbook oplader og din computer

Du har en Macbook computer og en oplader dertil, men er der noget du ikke ved? Selvfølgelig er der det, så her er lidt information om din oplader og din computer!

Hvad er det i virkeligheden min Macbook oplader gør?

Godt du spørger! Din oplader genoplader lithium polymer som dit batteri i computeren faktisk er lavet af. Det gør den når opladeren sidder tilsluttet til computeren, og denne type batteri er ekstra smart of ofte brugt i computere da den kan genoplade lithiumet hvad end computeren er tændt, slukket eller i sleep mode.

Så min computer har lithium i sig, hvad så hvis man tager batteriet ud?

Ja så kan din computer faktisk stadig blive opladt! Utroligt nok, men systemet er lavet således at din computer godt kan køre uden batteri hvis den er til strøm, og dette er igen også en funktion der er muliggjort fordi din Macbook computer kører på lithium batterier normalvis.

Hvad mere ved jeg ikke om min Macbook og dens oplader?

Din opladers ledning er som regel 1,8 meter lang, dette er selvfølgelig kun når der ikke er det ekstra forlænger kabel tilsluttet adapteren. Det forlænget stik skal ofte tilkøbes, men er en god ide at have da det er et stik med jordforbindelse beskytter indbygget, som hjælper med at beskytte din oplader samt computerens batteri.

Desuden er den tilsluttede ende på laderen magnetisk med modtageren i computeren, som betyder at hvis man går ind i ledningen ender din computer ikke med at falde på gulvet hvilket er super smart og sikkert for din computer. Som bonus info har din oplader også en kabel samler i enden, så du altid kan rulle ledningen rundt for at den er let af have med på farten. Dog skal du være opmærksom på at hvis du altid ruller din oplader ind i kabel samleren, har ledningen lettere ved at gå i stykker da du river og slider metallet indeni. Hvis du skal undgå dette skal du bruge tape eller lignende på din ledning for at beskytte.

Her er lidt bonus info om din Macbook

Som bonus info om din computer, vidste du nok ikke at lyset foran i computeren, når din computer står i sleep mode, faktisk er indstillet efter at tænde og slukke som et menneske trækker vejret når det sover. Det giver et beroligende og stille lys fra computeren, i takt med ens vejrtrækning.

Sidst men ikke mindst, er der lidt fakta om de nye Macbook Retina modeller. For det første har alle de nye Retina modeller en anden tilhørende oplader, kaldet Magsafe 2, hvorimod den gamle model hed Magsafe 1. Faktisk bliver de gamle modeller ikke længere produceret af Apple. Det er kun 13” Magsafe 1 modellen der stadig produceres, ellers er det kun Retina modeller der er tilbage.

Familiespil findes i mange udskæringer og variationer

Der er ingen tvivl om, at familiespil kan findes i rigtig mange udskæringer og variationer, så der findes med garanti også et eller flere familiespil, som falder i din og den øvrige families smag. Familiespil er naturligvis skabt til at skulle spilles af hele familien, så derfor er det også vigtigt at hele familien synes godt om det spil, der bliver udvalgt til at skulle spilles. Der findes heldigvis et væld af forskellige muligheder for at finde et familiespil, som falder i hele familiens smag, da der i dag kan findes rigtig mange andre brætspil end de traditionelle brætspil som Matador, Trivial Pursuit og sådanne familiespil, der har været på markedet i rigtig mange år efterhånden. Hvis du gerne vil prøve noget nyt og anderledes i fællesskab med familien, så er der ingen tvivl om, at du skal have fat i et af de mere utraditionelle familiespil, der er blevet lanceret indenfor de seneste par år.

Familiespil inspireret af digitale spil

Familiespil bliver i dag i højere grad inspireret af digitale spil, hvilket naturligvis ikke være tilfældet tidligere. I dag finder producenter og designere af brætspil inspiration i digitale spil, hvilket blandt andet inkluderer et spil som Angry Birds, der har dannet grundlag for en lang række af forskellige familiespil efterhånden. Hvis du gerne vil spille familiespil med dine børn, så er der ingen tvivl om, at der er større chance for at du rent faktisk får dem overtalt til at sætte sig ved spisebordet sammen med dig og spille et familiespil, hvis det er noget, som på en eller anden vis har deres interesse. Det kunne eksempelvis være et spil, der er inspireret af Angry Birds, da det er et populært spil og der er derfor stor chance for, at dine børn har spillet dette spil. Det vil resultere i, at de synes det er langt mere interessant at spille det som brætspil end hvis det var Matador eller Monopoly, som du havde taget frem. Hvis du gerne vil prøve kræfter med andre former for familiespil end de traditionelle af slagsen, så tag et kig på Spilcompagniet.dk, hvor du finder et stort udvalg af familiespil til konkurrencedygtige priser.