Aktiv ferie på Fuerteventura

Hører du til typen, der kan lide at kombinere ferie og sol med sport og aktivitet, så skulle du læse lidt videre her. Det har længe været brugt blandt aktive mennesker at kombinere ferie og idræt på steder som for eksempel Lanzarote, hvor der findes store kendte resorts, hvor man kan dyrke et hav af aktiviteter dagen lang, mens man nyder det gode vejr, varmen og et liv i luksus. Bagsiden ved at vælge et af disse sports-luksus-feriemål er helt klart prisen. Det er dyrt, og ikke noget der passer til dig med den slukne pengepung. En anden ulempe er også at disse steder kan være ret overrendte i sæsonen. Endelig har du måske lyst til at prøve noget nyt, noget andet end alle de andre?

Fuerteventura er en af de Kanariske Øer, der hører under Spanien, men ligger et godt stykke nede af den afrikanske kyst. Med medfølgende varmere klima. Som lillebror til de mere kendte Kanarieøer Tenerife og Gran Canaria, nyder Fuerteventura samme klima og landskab, men er knapt så overrendt af charterturister. Med andre ord: et perfekt sted at holde aktiv ferie i de vintermåneder, hvor vejret er koldt og trist herhjemme i Danmark.

Fuerteventura byder på flere gode muligheder for at holde en aktiv ferie i sydens sol. Øen er, som de fleste øer, omgivet af vand på alle sider. Men det er ikke hvilket som helst vand. Vandet er meget klart og vandtemperaturen ligger ret konstant mellem 18 og 22 grader. Det gør Fuerteventura perfekt til f.eks. dykning og snorkling, som er ret populært hos os vandglade danskere. Langs Fuerteventuras kyst finder vi omkring 15 dykkercentre, så der burde være en mulighed for et lokalt center, uanset hvor på øen du har bosat dig. Men check det eventuelt hjemmefra på nettet, inden du booker hotel eller pension.

Fælles for alle dykkercentrene er, at de tilbyder kurser for begyndere, men også for øvede i på alle niveauer af erfaring. Som nybegynder er det vigtigt at du vælger et godt begynder-kursus. Dykning er ikke noget man skal tage let på. Er man i de rette hænder og følger instruktørernes guidelines er det ikke spor farligt at dykke, men det er ikke noget man skal lege med selv. Snorkling er noget andet. Her kræves det blot at man kan svømme.

Fuerteventura har et meget omfattende dyreliv – også under vandet, og der er helt klart smukke syn, der venter den, der bevæger sig ud med snorkel eller dykkermaske.

Andre muligheder for aktiv ferie på Fuerteventura omfatter bl.a. vandreture, surfing og golf.

Læs mere om Fuerteventura på www.fuerteventura-info.dk

Døre og vinduer – vælg de rigtige

Når der skal sættes gang i et større gør det selv projekt, som det er at skifte alle sine døre og vinduer ud, gør det ikke noget at være forberedt. Læs med her, hvor du kan finde en række gode råd, der lige netop kan hjælpe dig.

Jagten på døre og vinduer

I dag er det ikke bare at vælge de første og bedste vinduer og døre du finder, for det er også vigtigt at du vælger det rigtige materiale, de rigtige typer af vinduer og døre, og så skal de selvfølgelig også passe i størrelsen. Markedet er hele tiden i udvikling, og det skal du være meget opmærksom på.

Der er jo ikke meget ved at få døre eller vinduer, som ikke kan bruges til noget som helst, fordi de lige netop er 3 cm. for store eller små. Det er derfor yderst vigtigt at måle korrekt op allerede første gang – for ellers vil du komme til at stå lige netop med ubrugelige døre og vinduer.

Du skal derfor starte jagten på døre og vinduer med at sætte dig godt tilbage og lade nettet arbejde for dig. Her er det let at starte på Google og søge efter de døre og vinduer, som du lige præcis har brug for. Måske ved du allerede hvilke typer af døre og vinduer du skal bruge, og så er blot at søge efter dem. Er du ikke sikker på hvad det skal være, så søg efter det, der kommet tættest på – og brug søgningerne til at blive mere og mere sikker på dit valg af døre og vinduer.

Vælg de rigtige døre og vinduer

Når du har fundet de døre og vinduer du gerne vil have, er det med at vælge dem i de rigtige størrelser, og de rigtige farver. Der kan være stor forskel på at vælge hvide eller koksgrå vinduer og døre. Vær sikker på at vælge rigtigt. Kontakt en god lokal tømrer og få ham til at rådgive dig.