Hvordan er opbygningen af en cykelhjelm

En cykelhjelm skal ikke bare leve op til de nødvendige sikkerhedsgodkendelser, men den skal også være behagelig at have på og i nogle tilfælde, er det vigtigt at en cykelhjelm er let, har stor luftgennemstrømning eller andet og derfor findes der mange forskellige opbygninger af hjelme.

Ydersiden i en cykelhjelm

Ydersiden af en cykelhjelm kan være bygget op på mange forskellige måder, men man finder altid en hård yderskal, som skal kunne modstå slag fra styrt m.m. Skallen i en cykelhjelm kan være lavet af forskellige materialer lige fra billig hård plastik og over i en plastikopbygning, som kan sammenlignes med en jernbinding i beton, som styrker yderskallen på cykelhjelmen og derved gør det muligt at lave en cykelhjelm med tyndere yderskal og dermed også en noget lettere cykelhjelm.

Indersiden i en cykelhjelm

Indersiden af en cykelhjelm består af en eller flere dele – alt efter prisklassen på hjelmen. Hvis man køber en billig cykelhjelm, så er der oftest kun en del i indersiden af cykelhjelmen, nemlig noget beskyttende materiale, som skal beskytte hovedet, så det ikke tager skade ved kontakt med cykelhjelmens yderside under styrt. Ved det dyrere og specialiserede cykelhjelme finder man ikke bare en del i indersiden men ofte mange dele af forskelligt materiale.  Grunden til denne opbygning af en cykelhjelm ligger i komfort og vægt. Ved at opbygge hjelmen af flere dele, så kan man benytte mindre fast materiale i de dele af indersiden, hvor der er større kontaktflade og derved et mindsket tryk ved styrt. Områder som omkring ørerne er noget mere sårbare og der benyttes derfor et noget mere fast og ekspanderet polyesterskum, som yder en større beskyttelse, men som også øger vægten af cykelhjelmen. Hos cykelpartner.dk sælger de mange forskellige cykelhjelme, både billige cykelhjelme og cykelhjelme til professionelle.

Flotte og populære trehjulet cykler

Gennem mange år har trehjulet cykler været et stort hit blandt alverdens børn, og populariteten er stadigt stigende. De fleste trehjulet cykler er beregnet til børn mellem 2-4 år, og der findes mange forskellige typer, farver og modeller indenfor denne kategori.

 

Den mest klassiske og velkendte model er Winthers trehjulet cykel, som er blevet lavet siden 1935. Trods det gamle design er sikkerhed og kvalitet i top, og så er denne model kendt for, at kunne holde til lidt af hvert, hvilket er praktisk under leg. Cyklen fås i farverne rød, blå, grøn, pink eller sort/gul, og koster 539,00,- på tilbud.

 

En anden type trehjulet cykel er fra producenten Schwinn, som har lavet en Roadster trehjulet cykel både i en pigemodel og en drengemodel. Denne cykel er kendetegnet ved det smarte og moderne look, med 12” hjul. Cyklen er lavet af stål med flot lakeret stel, og har gummidæk på alle tre hjul. Dette er klart en fordel, hvis dine børn kører på et løst underlag, og cyklen står dermed bedre fast i vejen. Sædet kan nemt justeres, så det passer til dit barn, også selvom de vokser. Man kan nemlig rykke sædet frem eller tilbage i 5 positioner således, at afstanden mellem styr og sæderyg kan være fra 37,5 – 44 cm. Generelt er det en meget flot cykel, hvor det er tydeligt at se, at der er tænkt på hver eneste detalje. Cyklen fås både i pink og i en mørk rød farve, og koster på tilbud 1000,00,- med fri fragt.