Vandretur er en god aktivitet.

Hvis forår og sommer er ensbetydende med vandreture og friluftsliv, som den perfekte ferieform, så er et godt, stabilt og også let telt helt sikkert højt på din ønskeliste.  Der findes et rigtig stort udbud af telte på markedet, og alle har deres særegne egenskaber. Et er dog sikkert: dit telt skal være så let som muligt.

Hos SEUF Outdoor er der en masse gode bud på, hvad der kunne være det perfekte telt. De velkendte mærker,  som Fjällraven, Helsport og Nordisk, har alle rigtig gode bud. Det, der betegner et godt letvægtstelt skal i det følgende præciseres. Se det store udvalg lige her.

For det første, så gælder det om, at være sikret et godt og isolerende telt, når du er på vandreturen. Dette gælder specielt, hvis du er på tur i de nordiske fjelde eller uden for sommeren. Det isolerende og gode letvægtstelt er produceret i silikone på yderdugen. Dette sikrer nemlig, at teltet er let. Den anden fordel ved silikoniserede telte er, at de er særdeles slidstærke. De kan med andre ord sagtens tåle, at stå i den nordiske, barske natur. Sidst, men ikke mindst, så har letvægtsteltene selvfølgelig et højt vandsøjletryk. Vandsøjletrykket skal helst være på 2000 mm, så du er sikret de fleste regnskyl. For yderligere at præcisere, hvad letvægtsteltene byder på, gives der et eksempel. Fjällraven har nemlig skabt et rigtig lækkert letvægtstelt med funktionelle detaljer.

Fjällraven kender alle danskere. Først og fremmest for deres rygsække og jakker. Men den svenske friluftsekspert har også rigtig stærke bud på letvægtstelte, der egner sig godt til trekkingturen.  Et af de telte, som bør fremhæves, er teltet Singi. Fjällravens Singi fås både til to eller tre personer. Uanset, hvor mange personer, der skal være plads til, så får du naturligvis et letvægtstelt, der lever op til alle standarder. Og måske endda mere end det. Vandsøjletrykket lyder på 4000mm – det skulle gerne sikre dig mod selv de værste regnskyl. Teltet Singi fra Fjällraven udmærker sig også ved, at hjælpe dig med opsætningen. De farvekodede teltstænger giver dig et stort overblik, når du skal sætte teltet op. For den rutinerede teltopsætter, så kan det måske endda være hurtigt overstået. En anden feature ved letvægtsteltet er bardunerne, som har indvævede reflekser. Der er altså ingen fare for at blive overset, eller ikke at kunne finde vej til teltet, når mørket har sænket sig. Inde i teltet er der også tænkt på detaljerne. Der er nemlig en indbygget tøjsnor, så du ikke skal slå dig til tåls med halvtklamt og halvvådt tøj. Samtidig medvirker den også til, at du kan organisere dig. Letvægtsteltene er ikke store, så muligheden for, at kunne organisere sig er virkelig kærkommen.

Selvom letvægtsteltene helst skal være isolerende, så har Fjällravens Singi også en god ventilation. Isolation og ventilation er to nøgleord, som letvægtsteltet Singi fra Fjällraven lever fuldt op til.

Ikke bare en T-shirt

En T-shirt er ikke bare en T-shirt…måske for nogle mænd, men de fleste af os kvinder ved, at en T-shirt er mange ting. Der er dem, man tager på, når man træner; der er dem, man tager på, når man skal i Legoland med familien; der er dem, man tager på, når man skal på café med veninderne osv. osv. Der er næsten en T-shirt til hver en anledning. Det trendy, danske tøjmærke Handberg er hands-on, når det gælder T-shirts. Altid trekvart lange ærmer – den ideelle længde i det danske vejr, der skifter temperatur så ofte, og den ideelle længde, når man som voksen kvinde måske ikke altid er så vild med at vise for meget af overarmene frem. De findes både i ensfarvede og mønstrede udgaver, så du altid kan finde den helt rigtige til lige netop den anledning, du står og mangler et outfit til.

Hos Mey finder du de klassiske basis T-shirts i neutrale farver, mens Soya levere en utal af lækre T-shirts i alle former, farver og mønstre. En T-shirt var engang blot en del af basisgarderoben og en tøjdel, som man i hvert fald aldrig overvejede at tage på i byen. Nu om dage er udvalget blevet så stort, at en lækker T-shirt med fototryk, et par stramme jeans eller leggings og nogle skønne hæle, nemt kan danne outfittet til den næste festlige begivenhed. Kombineret med en klassisk blazer har du en passende påklædning til job og sat sammen med en funky læderjakke er du klar til en hverdag med børn og praktik. Der er ganske enkelt ikke nogen grænser for, hvad du kan bruge en T-shirt til. We love them!!

Næste skridt…

En tunika er næste skridt på vejen fra en T-shirt til en bluse eller en skjorte. En tunika er længere end en bluse, men kortere end en kjole og kalder altid på en underdel. De fleste matcher tunikaer med leggings, stramme bukser eller midt i mellem – også kaldet for treggings (det engelske ’trousers’ for bukser kombineret med leggings = treggings) Kombinationen med den løstsiddende tunika og den stramme underdel giver som regel den bedste balance uanset størrelse og kropsfacon.

Det er måske svært at huske de varme tider, sommeren også kan byde på i Danmark, men de kommer jo faktisk ind i mellem og der er tunikaer geniale at kombinere med korte shorts. Tunikaen får dermed funktion som en kort kjole, men shorts’ne sikrer, at vind og andre udfordringer ikke går ud over ærbarheden. Både Handberg og Soya er trofaste leverandører, når du skal finde lige den tunika, du søger – de tøjmærker ved bare, hvad vi kvinder vil have, og kan levere en god kvalitet til en overkommelig pris.

Ved du ikke hvor du skal købe T-shirts henne? Så prøv at klikke her!